Veel gestelde vragen

De verwijdering van het grafmonument en de beplanting kost niets, bij het plaatsen heeft u het zogenaamde graftekenrecht betaald en dit is inclusief verwijderingsbijdrage.

Deze worden door ons verwijderd en afgevoerd. Wanneer u de beplanting wilt hebben dient u deze zo snel mogelijk zelf te verwijderen.

Wanneer u de grafzerk wilt hebben voor thuis kunt u een afspraak met ons maken. Het liefst gebeurt dit zo snel mogelijk na het verlopen van het graf.

Grafmonumenten op graven die zijn verlopen en opgezegd zijn worden verwijderd. Grafstenen worden twee maal per jaar geruimd, in het voorjaar en in het najaar. De grafzerken worden door ons kosteloos van het graf verwijderd. Uiteindelijk komen de grafzerken bij een puinbreker terecht waar ze worden vernietigd.

Wanneer het einde van de grafrechten in zicht zijn krijgt de rechthebbende van ons een brief en een formulier dat gebruikt kan worden om een graf te verlengen of vrij te geven. Een graf moet schriftelijk worden vrijgegeven en voorzien zijn met de handtekening van de rechthebbende. Dit formulier kun u afgeven of opsturen aan de begraafplaats.
Dit formulier wordt bewaard als bewijsmateriaal dat de rechthebbende het graf heeft vrijgegeven.