Nieuws

Centrale Begraafplaats West Tilburg
Centrale Begraafplaats West Tilburgdonderdag, december 9th, 2021 at 1:10pm
Foto's gezocht!!

Wij zijn op zoek naar oude foto's van de begraafplaats aan de Hoflaan (Centrale Begraafplaats West) in Tilburg. Heeft u oude foto's en kunt u ze digitaliseren mail ze dan naar korro@home.nl.
Centrale Begraafplaats West Tilburg
Centrale Begraafplaats West Tilburgdonderdag, oktober 21st, 2021 at 1:24pm
Centrale Begraafplaats West Tilburg
Centrale Begraafplaats West Tilburgvrijdag, september 17th, 2021 at 1:54pm
VANAF 25 SEPTEMBER UITVAARTEN TERUG NAAR NORMAAL

Het kabinet heeft tijdens de persconferentie van 14 september jl. een aantal wijzigingen bekend gemaakt, waaronder het loslaten van de 1,5 meter afstand houden in de samenleving.

Wat betekenen deze wijzigingen vanaf 25 september voor onze branche?

• De 1,5 meter afstand is geen vereiste meer. Wel moet de mogelijkheid er zijn dat bezoekers van een uitvaart de 1,5 meter afstand kunnen houden.
• De verplichte registratie, gezondheidscheck en een vaste zitplaats vervallen.
• Uitvaarten worden vrij gesteld van een verplicht coronatoegangsbewijs
• Bovenstaande drie punten gelden ook voor condoleances op uitvaartcentra met een horecafunctie.
• Is de condoleance op een andere locatie dan de uitvaartplechtigheid? Bijvoorbeeld in een restaurant dat niet ook dienst doet als uitvaartlocatie? Dan gelden de regels voor de horeca. Iedereen vanaf 13 jaar heeft dan een coronatoegangsbewijs nodig.
• De beperking van de maximale groepsgrootte was al in een eerder stadium door de overheid losgelaten en blijft ongewijzigd.

Anderhalve meter afstand is en blijft een veilige afstand, want het virus is nog niet weg. Ook de andere basisregels (handen wassen, geen handen schudden, hoesten en niezen in de elleboog, thuisblijven en testen bij klachten bij de GGD, goede luchtventilatie in de binnenruimtes) dragen bij aan het voorkomen van besmetting. Ook thuiswerken geniet de voorkeur tenzij het echt niet anders kan.

Bron: website Rijksoverheid
Centrale Begraafplaats West Tilburg
Centrale Begraafplaats West Tilburgdonderdag, juli 15th, 2021 at 9:32am
Uitvaarten en corona
Er geldt geen maximumaantal bezoekers meer voor uitvaarten. Wel moeten bezoekers van een uitvaart nog steeds altijd 1,5 meter afstand (kunnen) houden.

Coronaregels bij uitvaartplechtigheid
Er geldt geen maximumaantal bezoekers voor uitvaarten. Ook de verplichte registratie, gezondheidscheck en een vaste zitplaats zijn vervallen. Wel moeten bezoekers van een uitvaart nog steeds altijd 1,5 meter afstand (kunnen) houden. Daarmee kan de maximale capaciteit van de uitvaartlocatie worden benut, met inachtneming van de 1,5 meter afstand.

Om de 1,5 meter afstand goed te kunnen handhaven, wordt toch geadviseerd om bezoekers zich vooraf te laten aanmelden. En om gebruik te maken van vaste zitplaatsen.

Coronaregels bij condoleance
Vindt de condoleance plaats in een uitvaartcentrum? Of een andere locatie waar een plechtigheid plaatsvindt voor een uitvaart? Dan geldt dat aanwezigen 1,5 meter afstand moeten (kunnen) houden.

Is de condoleance op een andere locatie dan de uitvaartplechtigheid? Bijvoorbeeld in een restaurant dat niet ook dienst doet als uitvaartlocatie. Dan gelden de regels voor de horeca. Er geldt dus wel:

een verplichte registratie;
een gezondheidscheck;
en een vaste zitplaats.