Afmetingen monumenten

SOORTEN GRAFMONUMENTEN
Voor alle grafmonumenten gelden per klasse bepaalde (maximale) afmetingen, duurzaamheid en vormgeving. U bent verplicht om een steen te nemen die aan deze (maximale) afmeting en eisen voldoet. Op begraafplaats West – Hoflaan kennen we staande en liggende grafmonumenten, die steeds bij een bepaalde klasse hoort. Natuurlijk bent u wel vrij in het kiezen van een steenhouwer en de tekst die u op het monument laat plaatsen (mits het niet storend is).
Wij adviseren mensen altijd om eens over de begraafplaats te lopen en naar de verschillende grafzerken te kijken, dit helpt u wellicht bij het kiezen van een grafmonument. Uiteindelijk kunnen wij u zelfs vertellen wat voor soort steen het is of wie hem geleverd heeft.
Op deze website vindt u ook sommige adressen van steenhouwers.


STAANDE GRAFMONUMENTEN
Staande gedenktekens mogen worden geplaatst met inachtneming van de volgende afmetingen.

monument2deklasGraven eerste en tweede klas

Een liggend voetstuk van 70 x 20 cm en 10 cm hoog als basis voor een staand kopstuk met een maximale hoogte van 90 cm en een maximale breedte van 60 cm. De dikte van het monument mag maximaal 10 cm zijn. Voor dit monument dient u een ontwerp aan te leveren ter goedkeuring. Voor meer informatie kunt u zich wenden tot de beheerder van de begraafplaats.

Bij een grafmonument eerste en tweede klas mag aan de voorzijde een liggende plaat met een zelfde breedte als de basis van het gedenkteken en een lengte van 20 cm worden geplaatst. Voor een ontwerp tekening klik hier


foto13staandkinderKindergraven 7 tot 12 jaar

Een staande plaat met een hoogte van 70 cm en een dikte van 8 cm met aan de onderzijde een breedte van 40 cm en aan de bovenzijde een breedte van 44 cm.
Voor meer informatie kunt u zich wenden tot de beheerder van de begraafplaats. Voor een ontwerp tekening klik hier


LIGGENDE GRAFMONUMENTEN
Staande gedenktekens mogen worden geplaatst met inachtneming van de volgende afmetingen.

Liggende gedenktekens mogen worden geplaatst op bijzondere graven, kinder graven in de categorie 0 tot 6 jaar en op urnengraven met inachtneming van de volgende afmetingen.

foto16bijziggendBijzondere graven

Een onderbouw van 140 x 65 cm met aan de voorzijde een hoogte van 10 cm en aan de achterzijde een hoogte van 20 cm als basis voor de dekplaat van 150 x 75 cm en 12 cm dik. Ontwerp tekening op aanvraag.


foto14staandliggendKindergraven 0 tot 6 jaar

Een liggende plaat van 40 x 40 cm met aan de voorzijde een dikte van 5 cm en aan de achterzijde een dikte van 10 cm. Voor een ontwerp tekening klik hier


foto15urnliggendUrnengraven

Een liggende plaat van 50 x 50 cm met een dikte van 4 cm.

Let op, op het urnenveld van het crematorium gelden andere regels. Ontwerp tekening op aanvraag