Taxusknipsel tegen kanker

DSC01460De Gemeentelijke begraafplaats aan de Hoflaan beschikt over een groot aantal hagen. Deze hagen vormen samen met de bomen op de begraafplaats het typische beeld van de begraafplaats, tevens geeft het de begraafplaats ook diepte.
Naast Beukenhagen staan er ook heel veel Taxushagen, het is juist deze laatste soort die van groot belang kan zijn voor de medische wereld. In totaal staat er ongeveer 1750 meter aan Taxushagen met een knipoppervlak van 3800 M2.

Taxus als medicijn tegen kanker
In de jonge naalden van Taxus baccata zit de stof baccatine, een belangrijk wapen tegen kanker. Het middel wordt toegepast bij o.a. borst- en eierstokkanker.
De stof ‘baccatine’ uit het snoeisel van de Taxus baccata kan na een chemische bewerking omgezet worden in het actief bestanddeel van ‘Taxol’. Deze wetenschappelijke experimenten leidden tot de aanmaak van een variant die de merknaam ‘Taxotere’ meekreeg. Deze medicijnen worden nu veelvuldig gebruikt voor chemotherapie bij de behandeling van verschillende vormen van kanker.
Het snoeisel moet zo snel mogelijk nadat het gesnoeid is, verwerkt worden anders gaan de werkzame stoffen verloren. Door haar jarenlange ervaring en haar omvang, is Stolk als geen ander in staat om dit proces efficiënt te laten verlopen.

taxus2Geheel kosteloos
De begraafplaats vindt het heel belangrijk om een bijdrage te kunnen leveren aan kankerbestrijding en stelt daarom geheel kosteloos en belangeloos het taxussnoeisel beschikbaar aan Stolk Medicinal Plants,
Per kilo Taxus snoeisel schenkt Stolk 0,25 euro aan KWF, KWF Kankerbestrijding is een Nederlandse stichting die zich inzet voor bestrijding van kanker door middel van wetenschappelijk onderzoek, voorlichting, patiëntenondersteuning en fondsenwerving.
Het snoeien van de Taxus zal plaats vinden in augustus en wordt uitgevoerd door de aannemer van de begraafplaats.

Voor meer informatie: http://www.taxussnoeisel.nl/

1 2 3 4 5 6 7 8